3 Νοε 2010

Ομιλία Φώτη Δημητριάδη στα Καβάσιλα

«Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα. Αυτό, άλλωστε, το έχουμε αποδείξει σε όλη μας τη διαδρομή. Θα σταθούμε στο πλευρό όλων των συμπολιτών μας και μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του τόπου μας». Αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα έστειλε το απόγευμα της Τρίτης 2/11 ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, από τα Καβάσιλα. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια στο Δήμο Αντιγονιδών έγιναν, επί δημαρχίας του Γρηγόρη Στεργιόπουλου, πολλά και σημαντικά έργα, αναφέροντας ενδεικτικά τη σύνδεση των οικισμών με πεζοδρόμους-ποδηλατοδρόμους (Σταυρός-Καβάσιλα, Επισκοπή-Καλοχώρι και Ξεχασμένη-Ραψομανίκη), την κατασκευή δικτύων άρδευσης στα αγροκτήματα Ξεχασμένης και Ραψομανικίου, τα αθλητικά κέντρα στην Ξεχασμένη και στον Σταυρό, την ολοκλήρωση της Δημοτικής Αγορά και του Δημαρχείου, την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, και την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων και αντλιοστασίου για τη βελτίωση της ποσότητας και ποιότητας του πόσιμου νερού. 

Αναπτύσσοντας τις προτάσεις του συνδυασμού του για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, ο κ. Δημητριάδης επισήμανε ότι μέσα στο 2011 δημοπρατείται το έργο αποχέτευσης το δημοτικού διαμερίσματος Σταυρού και άλλων οικισμών του Δήμου Αντιγονιδών, ένα διαδημοτικό έργο, με ώριμη μελέτη και άδεια δημοπράτησης, το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Επίσης, στο αθλητικό κέντρο που ήδη υπάρχει στο Σταυρό, θα γίνει διαμόρφωση του χώρου από την πλευρά της εθνικής οδού, θα τοποθετηθούν κερκίδες στο γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ υπάρχει ώριμη μελέτη για την κατασκευή και κλειστού Γυμναστηρίου. Επίσης, όπως είπε, θα πραγματοποιηθούν έργα ασφαλτόστρωσης των αγροτικών δρόμων, τα οποία υπάρχει πρόβλεψη να ενταχθούν στο πρόγραμμα Leader, κατασκευής νέων αρδευτικών δικτύων, ενώ θα γίνει διαπλάτυνση του δρόμου Σταυρού-Κρύας Βρύσης, που θα ενώνει τους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας και της Βεργίνας. Ο κ. Δημητριάδης δεσμεύτηκε επίσης ότι θα αναβαθμιστούν με τις αναγκαίες παρεμβάσεις όλα τα Σχολεία, ενώ υπάρχει σχεδιασμός για την κατασκευή Λυκείου στα Καβάσιλα και Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή της Παλιομάνας.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην αγροτική ανάπτυξη και την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, το οποίο, όπως είπε, στηρίζει επί της ουσίας την ανάπτυξη του τόπου και αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του νέου διευρυμένου δήμου.  «Ο αγροτικός κόσμος έχει υποστεί ένα σημαντικό πλήγμα και οι τελευταίοι που ευθύνονται γι’ αυτό είναι οι ίδιοι οι αγρότες. Υπάρχουν ευθύνες από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και της απερχόμενης δημοτική αρχής του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία δε φρόντισε ούτε καν για το ελάχιστο, δηλαδή να εκπονήσει μελέτες για την αναβάθμιση των αγροτικών υποδομών», τόνισε ο κ. Δημητριάδης και κάλεσε τον κόσμο να προχωρήσει ενωμένος στο δρόμο της ανάπτυξης, στηρίζοντας το συνδυασμό του «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», που αποτελεί και τη μοναδική επιλογή-εγγύηση για την πρόοδο του τόπου.