23 Οκτ 2010

"Βιομηχανία" προεκλογικών προσλήψεων στο Δήμο Αλεξάνδρειας κατήγγειλε ο Φώτης Δημητριάδης

«Βιομηχανία» προσλήψεων στο Δήμο Αλεξάνδρειας κατήγγειλε ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό EUROPE1. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, έχει πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα έγινε σωρεία προσλήψεων με μίσθωση έργου, με εμφανή καταστρατήγηση του υφιστάμενου νόμου, καθώς δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία του κατεπείγοντος, που αποτελεί αναγκαίο κριτήριο για να γίνουν προσλήψεις ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα και επισήμανε ότι, εφόσον δεν ακολουθήθηκαν νόμιμες διαδικασίες, είναι όλοι υπόλογοι και υπεύθυνοι. «Είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους, όμως δε θέλουμε να τους έχουν υπό ομηρία», υπογράμμισε ο επικεφαλής του συνδυασμού "Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας", που κατήγγειλε επίσης ότι οι αιτήσεις για να δοθούν στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Αλεξάνδρειας έμειναν «φωνή βοώντος εν τη ερήμω».
Στην ερώτηση τι πρόκειται για γίνει με το προσωπικό, δεδομένου ότι ο «Καλλικράτης» προβλέπει συγχωνεύσει δημοτικών επιχειρήσεων, επισήμανε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα, καθώς ο Δήμος Πλατέος απορρόφησε τους εργαζόμενους στο δήμο. Για το δε Δήμο Αλεξάνδρειας, όπου δεν υπήρξε τέτοια μέριμνα, τόνισε ότι, όταν αναλάβει καθήκοντα, θα κινήσει τις διαδικασίες πρόσληψης νέου προσωπικού, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι καμιά δημοτική και τοπική κοινότητα δε θα κλείσει, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται σωστά οι πολίτες.
Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική, επεκτείνοντας τις σχετικές υποδομές, που ήδη έχει δημιουργήσει και λειτουργούν στο Δήμο Πλατέος. Βασικός του στόχος είναι η δημιουργία πολυϊατρείου στην Αλεξάνδρεια και ενδεχομένως και στη Μελίκη με εθελοντές γιατρούς, ώστε να υποστηριχθεί η λειτουργία του Κέντρου Υγείας που υπολειτουργεί, και οι πολίτες να απολαμβάνουν δωρεάν υγείας και περίθαλψης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος  δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής. Και πρόσθεσε ότι άμεση προτεραιότητα θα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, μέσα από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και κυρίως της καθαριότητας, κάτι που δεν απαιτεί και χρήματα.