31 Οκτ 2010

Ομιλίες Φώτη Δημητριάδη σε Λουτρό και Κορυφή



Για αδράνεια και εγκατάλειψη των χωριών της Αλεξάνδρειας κατήγγειλε την απερχόμενη διοίκηση ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, στη ομιλία του σήμερα το απόγευμα στο Λουτρό. «Γνωρίζω πολύ καλά τι έκανε, ή μάλλον, τι δεν έκανε στην περιοχή η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία έλαμψε διά της απουσίας της», είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ενδεικτικά το επικίνδυνο οδικό δίκτυο, τον ανύπαρκτο φωτισμό και τα πολλαπλά προβλήματα αποστράγγισης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει για την αναβάθμιση των υποδομών, καθώς βασική αρχή της παράταξής του είναι η ισόρροπη ανάπτυξη, με αιχμή την περιφέρεια.

30 Οκτ 2010

Ομιλίες Φώτη Δημητριάδη σε Τρίκαλα και Κλειδί


«Εμείς θα παραμείνουμε πολίτες κι όχι πολιτικοί. Δε χρησιμοποιούμε το δημαρχιακό θώκο ως εφαλτήριο για άλλα αξιώματα. Δεν κάναμε διακρίσεις ποτέ. Λειτουργούσαμε πάντα και θα εξακολουθούμε να λειτουργούμε αυτοδιοικητικά. Τα έργα μας μιλούν από μόνα τους. Και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αγωνιστικότητα, την ίδια διεκδικητικότητα, μαζί με όλους εσάς για το καλό του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας». Με τα λόγια αυτά ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, κάλεσε τους κατοίκους των Τρικάλων, του Πλατάνου και του Κλειδίου, όπου περιόδευσε σήμερα το βράδυ, να συστρατευτούν στον αγώνα που ξεκίνησε ο συνδυασμός «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας, ο οποίος, όπως είπε, «είναι η μοναδική ελπίδα και μονόδρομος για την ανάπτυξη του τόπου».

29 Οκτ 2010

Ομιλίες Φώτη Δημητριάδη σε Παλαιοχώρι και Λιανοβέργι

Μήνυμα νίκης και ελπίδας για το μέλλον του τόπου έστειλε ο υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης από το Παλαιοχώρι και το Λιανοβέργι, τους οικισμούς του Δήμου Πλατέος που επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι το όνομα του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», δίνει και το στίγμα της επομένης των εκλογών, αφού, όπως είπε, «η νίκη είναι δεδομένη και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή». 
 

28 Οκτ 2010

Ομιλίες Φώτη Δημητριάδη σε Παλαιό Πρόδρομο και Αγκαθιά

Στον Παλαιό Πρόδρομο και την Αγκαθιά περιόδευσε σήμερα το βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, ο οποίος παρουσίασε τις προτάσεις του συνδυασμού του, «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», για την ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών. Στην ομιλία του στον Παλαιό Πρόδρομο, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά έργα, όπως η επέκταση των αγωγών ομβρίων υδάτων, η κατασκευή και ο εξοπλισμός του αγροτικού ιατρείου, παρεμβάσεις βελτίωσης των γηπέδων, η κατασκευή γεφυρών για τη διευκόλυνση των αγροτών, το αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή «Ουρμάνη» και η ασφαλτόστρωση του δρόμου στις «Μπάρες» και τη «Μελικιώστρατα».

27 Οκτ 2010

Κάλεσμα σε συστράτευση "για να σβήσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών" απηύθυνε από το Σταυρό ο Φώτης Δημητριάδης

Σε συστράτευση «για να σβήσουμε τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών στο μεγάλο ασθενή, το Δήμο Αλεξάνδρειας» κάλεσε ο υποψήφιος Δήμαρχος του Νέου Δήμου Αλεξάνδρειας τους κατοίκους του Σταυρού, όπου μίλησε σήμερα το απόγευμα. Στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, ο κ. Δημητριάδης τόνισε πως «βρισκόμαστε σ’ αυτή τη θέση για να ενώσουμε κι όχι να χωρίσουμε τους πολίτες». 

Περιοδεία Φώτη Δημητριάδη στα χωριά του Δήμου Αντιγονιδών

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στο Δήμαρχο Πλατέος και υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Φώτη Δημητριάδη, οι κάτοικοι των οικισμών του Δήμου Αντιγονιδών, όπου περιόδευσε σήμερα το πρωί. Οι κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν στον κ. Δημητριάδη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» τους ανέπτυξε τις θέσεις της παράταξης για τη στήριξη των αγροτών, τονίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης θα είναι η βελτίωση των υποδομών, κυρίως σε ό,τι αφορά το δίκτυο άρδευσης και η ίδρυση στο νέο δήμο τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης με εξειδικευμένο προσωπικό, για τη σωστή ενημέρωση των γεωργοκτηνοτρόφων. 

26 Οκτ 2010

Ομιλία Φώτη Δημητριάδη στο Νησί

Για απραξία, ανεπάρκεια και έλλειψη σχεδιασμού κατήγγειλε την απερχόμενη δημοτική αρχή ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, στην ομιλία του, σήμερα το απόγευμα, στο Νησί. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» τόνισε ότι ο απερχόμενος δήμαρχος δεν έκανε καμία ουσιαστική παρέμβαση στην περιοχή, παρότι μάλιστα κατάγεται από εκεί.

Φώτης Δημητριάδης προς Πρόεδρο ΕΛΓΑ: "Αποζημιώστε τους βαμβακοπαραγωγούς για να προληφθούν κοινωνικές εκρήξεις"

Βλέποντας την τραγική κατάσταση των βαμβακοπαραγωγών και των οικογενειών τους, που εφέτος θα περάσουν πολύ δύσκολο χειμώνα εξαιτίας της ολοκληρωτικής καταστροφής της παραγωγής τους από το πράσινο σκουλήκι και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, ο δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Θεόδωρο Σαρρή, νέο έγγραφο με αίτημα να αποζημιωθούν το συντομότερο οι παραγωγοί, από τον ΕΛΓΑ και όχι από τα ΠΣΕΑ, για τις ζημιές που υπέστησαν, προκειμένου, όπως τονίζει, να προληφθούν «κοινωνικές εκρήξεις που μπορούν να εκδηλωθούν από φιλήσυχους, έντιμους και εργατικούς ανθρώπους, που δεν έχουν καμία σχέση και δεν ευθύνονται για την οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η πατρίδα μας».

Επίσκεψη Φώτη Δημητριάδη στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλεξάνδρειας

Το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Αλεξάνδρειας, την υπηρεσία όπου εργαζόταν για 25 περίπου χρόνια, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης. Στη διάρκεια της επίσκεψης, ο Φώτης Δημητριάδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό της υπηρεσίας και παραγωγούς που διαθέτουν νωπά προϊόντα τους σε λαϊκές αγορές. 

Οι παραγωγοί ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, από την έλλειψη Γεωπόνου, που τους αναγκάζει να μετακινούνται στη Βέροια για να εξυπηρετηθούν και του ζήτησαν να παρέμβει. Ο Φώτης Δημητριάδης επικοινώνησε αμέσως με το Νομάρχη Ημαθίας, κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος δεσμεύθηκε να δώσει λύση στο αίτημα των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής, δικαιοδοσίας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Αλεξάνδρειας, με την απόσπαση ενός υπαλλήλου από τη Διεύθυνση Γεωργίας Ημαθίας προκειμένου να τους χορηγούνται από την Αλεξάνδρεια οι βεβαιώσεις λαϊκών αγορών.

25 Οκτ 2010

Επισκέψεις Φώτη Δημητριάδη σε Δημόσιες Υπηρεσίες της Αλεξάνδρειας

Τις θέσεις του συνδυασμού, για τον τρόπο με τον οποίο ο νέος Δήμος Αλεξάνδρειας μπορεί να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημόσιες υπηρεσίες της πόλης, είχε την ευκαιρία να συζητήσει σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» επισκέφτηκε διαδοχικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΔ, τη ΔΟΥ και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και συνομίλησε με τους προϊστάμενους των υπηρεσιών για τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται στο δημόσιο τομέα κι έχουν κυρίως να κάνουν με τις ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό, αλλά και έμψυχο δυναμικό.

24 Οκτ 2010

Μήνυμα νίκης στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου του Συνδυασμού στην Αλεξάνδρεια

Ισχυρό μήνυμα συσπείρωσης και νίκης της παράταξης «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ» έστειλαν χθες το βράδυ από την πόλη της Αλεξάνδρειας εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού. «Υπάρχει Ελπίδα. Υπάρχει και το βλέπω στα πρόσωπά σας. Υπάρχει και είναι εδώ, για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και ομορφότερο. Υπάρχει και είστε όλοι εσείς, η "Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας"». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης, τονίζοντας ότι ο νέος δήμος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που πλήττει τη χώρα, έχει τις δυνάμεις και τα πλεονεκτήματα που μπορούν να τον αναδείξουν σε ισχυρό και πρωτοπόρο.  

23 Οκτ 2010

Η ανακήρυξη των Συνδυασμών από το Πρωτοδικείο Βέροιας

Σήμερα, λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βέροιας, αποτελούμενο από τους Δικαστές Γλυκερία Καραναστάση, Πρόεδρο Πρωτοδικών, Διονύσιο Γιαννούλη, Πρωτοδίκη-Εισηγητή, Ευανθία Αντωνάκη, Πρωτοδίκη και από τη Γραμματέα Κωνσταντίνα Ζαχάρογλου, ανακήρυξε τους συνδυασμούς υποψηφίων Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Συμβούλων Δημοτικών Κοινοτήτων και Συμβούλων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αλεξάνδρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας. Πρώτος στην απόφαση της ανακήρυξης, με αριθμό 231/ΕΠ/50/2010, αναγράφεται ο συνδυασμός "Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ".

Περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά και σε καταστήματα της Αλεξάνδρειας

Περιοδεία στη λαϊκή αγορά της Αλεξάνδρειας, καθώς και στα καταστήματα της οδού Βετσοπούλου, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», συνοδευόμενος από επιτελείο δημοτικών και τοπικών συμβούλων της παράταξης, συζήτησε με τους επαγγελματίες της Αλεξάνδρειας για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. Στην περιοδεία, εξάλλου, που έκανε στον κεντρικό δρόμο της πόλης, διαπίστωσε ότι πολλά καταστήματα έκλεισαν και διαβεβαίωσε τους επαγγελματίες ότι ως διοίκηση θα μεριμνήσει άμεσα για την τόνωση της τοπικής αγοράς, κάτι που θα επιτευχθεί τόσο με τα μέτρα στήριξης του εμπορικού κόσμου, όσο και με το πρόγραμμα αναπλάσεων, πεζοδρομήσεων και ηλεκτροφωτισμού που θα αναβαθμίσει την εικόνα της Αλεξάνδρειας.

"Βιομηχανία" προεκλογικών προσλήψεων στο Δήμο Αλεξάνδρειας κατήγγειλε ο Φώτης Δημητριάδης

«Βιομηχανία» προσλήψεων στο Δήμο Αλεξάνδρειας κατήγγειλε ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος Δήμαρχος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό EUROPE1. Όπως ανέφερε ο κ. Δημητριάδης, έχει πληροφορίες ότι το τελευταίο διάστημα έγινε σωρεία προσλήψεων με μίσθωση έργου, με εμφανή καταστρατήγηση του υφιστάμενου νόμου, καθώς δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία του κατεπείγοντος, που αποτελεί αναγκαίο κριτήριο για να γίνουν προσλήψεις ένα μήνα πριν από τις εκλογές. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι θα προσφύγει στα αρμόδια όργανα και επισήμανε ότι, εφόσον δεν ακολουθήθηκαν νόμιμες διαδικασίες, είναι όλοι υπόλογοι και υπεύθυνοι.

Συνέντευξη Φώτη Δημητριάδη στο EUROPE1

Στην εκπομπή «Καλησπέρα στον Αέρα» του τηλεοπτικού καναλιού EUROPE1 εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι ο Φώτης Δημητριάδης. Ο δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας μιλώντας εφ' όλης της ύλης στη δημοσιογράφο κ. Γεωργία Σαδανά αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε την τελευταία 8ετία στο δήμο Πλατέος επί θητείας του, στα νέα δεδομένα που φέρνει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και παρουσίασε εκτενώς τους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες του προγράμματός του για την επόμενη τετραετία στο νέο διευρυμένο δήμο Αλεξάνδρειας. Δείτε όλη τη συνέντευξη του Φώτη Δημητριάδη στο EUROPE1:

Μέρος 1ο http://www.elpida-alexandria.eu/video_europe1_part1.html
Μέρος 2ο http://www.elpida-alexandria.eu/video_europe1_part2.html

21 Οκτ 2010

Μήνυμα υποστήριξης στον Φώτη Δημητριάδη από την Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα

Η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ρόδη Κράτσα και ο σύζυγός της, κ. Απόστολος Κράτσας, τέως Υπουργός και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, απέστειλαν σήμερα στον Δήμαρχο Πλατέος και υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη το ακόλουθο μήνυμα: "Αγαπητέ Φώτη, Καλή δύναμη στον αγώνα σου. Παρακολουθούμε και στηρίζουμε το έργο σου για έναν τόπο πιο όμορφο, πιο δυναμικό, πιο ανθρώπινο κι αισιόδοξο. Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σου! Καλή επιτυχία."

Επίσκεψη Φώτη Δημητριάδη με συνυποψηφίους του στη Λαϊκή Αγορά της Μελίκης

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν στο Δήμαρχο Πλατέος και υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Φώτη Δημητριάδη, οι κάτοικοι της Μελίκης, όπου περιόδευσε σήμερα το πρωί. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Μελίκης, Κώστα Καρέλη, και επιτελείο δημοτικών και τοπικών συμβούλων της παράταξης, περιόδευσε στη λαϊκή αγορά της Μελίκης. Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις και προβληματισμούς με τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές, καθώς και να ενημερώσει τους πολίτες για τις θέσεις του συνδυασμού του σχετικά με την ενίσχυση της τοπικής αγοράς. Το απόγευμα, ο Φώτης Δημητριάδης με υποψηφίους του συνδυασμού θα επισκεφτεί Κυψέλη, Αγκαθιά, Τριλοφιά, Αγία Τριάδα, Παλαιό Πρόδρομο και Νεόκαστρο.

Αύριο στις 2 το μεσημέρι ο Φώτης Δημητριάδης στο EUROPE ONE

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης θα εμφανιστεί, αύριο Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στις 2 το μεσημέρι, «ζωντανά» στον τηλεοπτικό Σταθμό EUROPE ONE, στην εκπομπή «Καλησπέρα στον Αέρα» με τη δημοσιογράφο Γεωργία Σαδανά. Στην ημίωρη διάρκεια της εκπομπής, ο Φώτης Δημητριάδης θα κάνει τον απολογισμό του έργου του, θα αναφερθεί στα νέα δεδομένα που φέρνει το πρόγραμμα «Καλλικράτης» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και στις δεσμεύσεις και προτάσεις του συνδυασμού του για το νέο διευρυμένο δήμο Αλεξάνδρειας. Στην εκπομπή θα προβληθούν και τα προεκλογικά spot του συνδυασμού.

20 Οκτ 2010

Πρόγραμμα Επισκέψεων Φώτη Δημητριάδη και Υποψηφίων του Συνδυασμού σε Μελίκη και Αλεξάνδρεια

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου

09:00-12:30 Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους της δημοτικής κοινότητας Μελίκης, θα επισκεφτεί τη Λαϊκή Αγορά της Μελίκης, το Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού και καταστήματα της Μελίκης.

18:00-21:00 Περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, των υποψηφίων συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Μελίκης και υποψηφίων συμβούλων των τοπικών κοινοτήτων σε χωριά της δημοτικής ενότητας Μελίκης (Κυψέλη, Αγκαθιά, Τριλοφιά, Αγία Τριάδα, Παλαιός Πρόδρομος, Νεόκαστρο, με κατάληξη στη Μελίκη).
 
Σάββατο 23 Οκτωβρίου


09:00-13:30 Περιοδεία του υποψηφίου δημάρχου, των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και των υποψηφίων συμβούλων της δημοτικής κοινότητας Αλεξάνδρειας στη Λαϊκή Αγορά της Αλεξάνδρειας και σε κεντρικά καταστήματα της πόλης.

18:30-19:30
Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου στην Αλεξάνδρεια (Βετσοπούλου και Κομνηνών 11). Ο Φώτης Δημητριάδης θα απευθύνει σύντομη ομιλία-χαιρετισμό.


20:30 Ο υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιοι της εκλογικής περιφέρειας Μελίκης θα παραστούν στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Γιώργου Σούρλα «Οι Ήρωες του 1940 περιμένουν» (στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου Μελίκης).

Συνέντευξη Κώστα Καρέλη στην "Pella Τηλεόραση" την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου

Ο Κώστας Καρέλης, δήμαρχος Μελίκης, πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Ημαθίας και υποψήφιος σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Μελίκης με το ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού "Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ", θα παραχωρήσει, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό "Pella Tηλεόραση". Η εκπομπή θα μεταδοθεί "ζωντανά" στις 4 το απόγευμα.

19 Οκτ 2010

Ο συνδυασμός της Ελπίδας για το Νέο Δήμο Αλεξάνδρειας

Στην τελική ευθεία ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου εισέρχεται ο συνδυασμός «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον Φώτη Δημητριάδη. Προσωπικότητες καταξιωμένες στις τοπικές κοινωνίες από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων, των επιστημών, του συνδικαλισμού, εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών τάξεων του διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας, διεκδικούν, με ήθος, αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αγάπη για τον τόπο, την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, πού, κρίνοντας ελεύθερα και αξιολογώντας αντικειμενικά, θα αναδείξουν, με την ψήφο τους τη δημοτική Αρχή που έχει ανάγκη ο τόπος μας, δίνοντας ΕΛΠΙΔΑ στο νέο δήμο Αλεξάνδρειας με δήμαρχο τον Φώτη Δημητριάδη. Ο πλήρης συνδυασμός των υποψήφιων, δημοτικών συμβούλων και συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων είναι ο εξής:
 

Το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο Φώτης Δημητριάδης

Η ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η κατασκευή βασικών και αναγκαίων υποδομών, καθώς και η δημιουργία πλέγματος κοινωνικών υπηρεσιών για την υποστήριξη των αδύναμων κοινωνικά ομάδων είναι οι βασικές προτεραιότητες του Δημάρχου Πλατέος και υποψήφιου Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Φώτη Δημητριάδη.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελπίδα για το Νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», πλαισιωμένος από τους Δημάρχους Μελίκης Κώστα Καρέλη και Αντιγονιδών Γρηγόρη Στεργιόπουλο, παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις του για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας.

18 Οκτ 2010

Νέες προοπτικές για την ανάπτυξη των οστρακοκαλλιεργειών δημιουργούνται με τη χωροθέτηση Π.Ο.Α.Υ. στο Κλεδί

Ο δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης παρέστη σήμερα το απόγευμα στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης για την δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) στη θαλάσσια περιοχή του Κλειδίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΤΟΕΒ Κλειδίου. Η μελέτη θα κατατεθεί για έγκριση στο υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και αποτελεί το εργαλείο για την οργανωμένη ανάπτυξη της οστρακοκαλλιέργειας. Με τη μελέτη προβλέπεται η θέσπιση νέων κανόνων που έχουν στόχο την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, των μυδοκαλλιεργειών, ενώ χωροθετούνται και τίθενται οι βάσεις για  τη χερσαία οργάνωσή τους με σεβασμό στους νόμους και τον οικολογικό χαρακτήρα της περιοχής.

Ο Φώτης Δημητριάδης στην ΕΤ3 για τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών


Τα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών εξαιτίας των μεγάλων ζημιών στη φετινή παραγωγή από το πράσινο σκουλήκι, η οποία τείνει να μηδενιστεί λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών που δεν ευνοούν τη συγκομιδή, ανέδειξε το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 μέσα από απευθείας συνδέση και ρεπορτάζ από το Πλατύ. Στο δελτίο ειδήσεων μίλησαν βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής και περιέγραψαν με τα πιο μελανά χρώματα την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει. Η δημοσιογράφος της ΕΤ3 που κάλυψε το ρεπορτάζ συνομίλησε και με το δήμαρχο Πλατέος και υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας, Φώτη Δημητριάδη, ο οποίος -αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής- αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση των παραγωγών και στις ενέργειας και τις παρεμβάσεις που έκανε, ως δήμαρχος Πλατέος, προς το υπουργείο και τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, ώστε να αποζημιωθούν οι βαμβακοπαραγωγοί από τον ΕΛΓΑ και όχι μέσω των ΠΣΕΑ, όπως εξήγγειλε πρόσφατα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Φώτης Δημητριάδης κατέθεσε τη δήλωση των υποψηφίων του Συνδυασμού της Ελπίδας για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης με επιτελείο συνεργατών του μετέβη σήμερα αργά το απόγευμα στο Πρωτοδικείο Βέροιας και επέδωσε, στον πρόεδρο Πρωτοδικών, τη δήλωση υποψηφίων του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», ενόψει των δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Τη δήλωση συνυπογράφουν εκατόν εξήντα ένας υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και σύμβουλοι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

Εξερχόμενος, ο Φώτης Δημητριάδης δήλωσε: «Εκ μέρους του συνόλου των συνυποψήφιων μου, με αίσθημα ευθύνης κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Βέροιας τη δήλωση του συνδυασμού μας. Έναν πλήρη συνδυασμό υποψηφίων, για το δημοτικό συμβούλιο και τις 25 δημοτικές και τοπικές κοινότητες του νέου διευρυμένου δήμου Αλεξάνδρειας, στρατευμένοι στην κοινή προσπάθεια για να φέρουμε την ελπίδα και την προοπτική που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Με πρόσωπα καταξιωμένα στο χώρο της αυτοδιοίκησης και στη τοπική κοινωνία, με εμπειρία, με γνώση και με διάθεση για δουλειά, καθώς και με πολλούς νέους, που έρχονται με όρεξη και με φρέσκες ιδέες, είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε –όπως το αποδείξαμε με το έργο μας– την πρόοδο του νέου δήμου Αλεξάνδρειας και την προκοπή των συμπολιτών μας».

15 Οκτ 2010

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με σημερινή συνέντευξη του Ι. Χαλκίδη στην "Πέλλα Τηλεόραση"

Αγαπητέ φίλε και συνδημότη Ισαάκ Χαλκίδη,

Με αφορμή τη σημερινή συνέντευξή σου στην TV Πέλλα και στην εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Χάρη Καφτεράνη «Πολιτικές Αντιπαραθέσεις» και παρότι δεν είχα καμία διάθεση να κάνω το οποιοδήποτε σχόλιο, οφείλω να τοποθετηθώ για την αποκατάσταση της αλήθειας αποκλειστικά και μόνο στο σκέλος που με αφορά.

Είναι γεγονός ότι συναντηθήκαμε περισσότερες από δύο φορές στη Βέροια, όπου συζητήσαμε το θέμα της συμμετοχής σου στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου στον υπό διαμόρφωση -τότε- συνδυασμό, του οποίου είχα την πρόθεση να τεθώ επικεφαλής.

Σε όλες τις συζητήσεις η άποψή σου ήταν η ίδια: «Επιθυμώ να συμμετάσχω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί σου, αλλά το ζήτημα πρέπει να το διαχειριστείς με το Χαλκίδη», εννοώντας προφανώς τον αδελφό σου και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Χαλκίδη, κάτι που έκανα, αλλά λόγω των απόψεων του βουλευτή δεν υπήρξε σημείο σύγκλισης. Κι αυτό γιατί απαίτηση του βουλευτή ήταν να αποκλειστούν οι κ.κ. Καρέλης, Ματσούκας, Τζιφόπουλος, Κούγκας, Γκαβαρδίνας και Βεσυρόπουλος (δεν είχε εκδηλώσει τότε την πρόθεσή του ο κ. Τσαβδαρίδης να ασχοληθεί με το Δήμο της Βέροιας), πράγμα που, όπως ήταν φυσικό, το απέρριψα, λέγοντάς του ότι με τον αποκλεισμό των παραπάνω κινδυνεύει να χαθεί ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ενώ η απάντησή του ήταν «Δε με ενδιαφέρει καθόλου».

Τα δε άλλα περί ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή βουλευτή, νομάρχη, προέδρου της ΝΟΔΕ και άλλων στελεχών, ενδεχομένως να ήταν στη σκέψη σου, πλην όμως σε εμένα τουλάχιστον δεν τα δημοσιοποίησες και εδώ οφείλω να σε διαψεύσω.

Κλείνοντας σου εύχομαι προσωπικώς καλή επιτυχία στην επιλογή που έκανες, όπως και άλλοι συνάδελφοί σου από το Δήμο Μελίκης.

Φώτης Δημητριάδης
Δήμαρχος Πλατέος
Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Συνέντευξη Τύπου Φώτη Δημητριάδη στην Αλεξάνδρεια


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού "Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας" θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος Πλατέος και υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Τρίτη 19 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Μάνθος" στην Αλεξάνδρεια.

11 Οκτ 2010

Λειτουργεί το Εκλογικό Κέντρο του Συνδυασμού στην Αλεξάνδρεια

Ανακοινώνεται ότι το Εκλογικό Κέντρο του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» του υποψηφίου δημάρχου Φώτη Δημητριάδη, στην Αλεξάνδρεια, βρίσκεται στην οδό Δημάρχου Βετσοπούλου 11 (πρώην ψησταριά “TOMΗ”) και είναι ανοιχτό όλη τη μέρα για τους πολίτες. Τηλέφωνο επικοινωνίας 23330-22340. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανοίξουν και τα Εκλογικά Κέντρα του συνδυασμού στη Μελίκη, στο Πλατύ και στα Καβάσιλα.  

9 Οκτ 2010

Συνάντηση αντιπροσωπείας εργαζομένων του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" με τον Φώτη Δημητριάδη

Με το εργασιακό τους μέλλον να παραμένει αβέβαιο από τη νέα χρονιά, όταν και θα εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης», αντιπροσωπεία εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" των δήμων Αλεξάνδρειας, Μελίκης, Πλατέος και Αντιγονιδών συναντήθηκε, το απόγευμα της Παρασκευής 8 Οκτωβρίου στο δημαρχείο Πλατέος, με τον δήμαρχο Πλατέος και υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη, ζητώντας την υποστήριξή του στα αιτήματά τους.

8 Οκτ 2010

Συνάντηση Φώτη Δημητριάδη με την Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

Εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα επαφών του με φορείς και υπηρεσίες του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, ο Φώτης Δημητριάδης, συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας», επισκέφτηκε το βράδυ της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας. Στην τρίωρη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε μέσα σε φιλικό κλίμα, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου έθεσε στον Φώτη Δημητριάδη το σύνολο των γενικών και ειδικών αιτημάτων που απασχολούν τους επαγγελματίες και τον εμπορικό κλάδο της πόλης, παρουσίασε στον υποψήφιο Δήμαρχο τα χρονίζοντα προβλήματα της Αλεξάνδρειας για τα οποία, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, «η σημερινή δημοτική αρχή της Αλεξάνδρειας δεν ενδιαφέρθηκε να τα επιλύσει, δεν εισάκουσε πολλές από τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου και επέδειξε αρνητική στάση για την συνεργασία των δύο πλευρών», ενώ ζήτησε να ενημερωθεί για τις θέσεις και τις προτάσεις του υποψηφίου Δημάρχου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του εμπορικού κόσμου της Αλεξάνδρειας.

7 Οκτ 2010

Ο Νικόλαος Κούτσιας του Γεωργίου και ο Διονύσιος Μπενίσκος του Κων/νου στο ψηφοδέλτιο του Φώτη Δημητριάδη

Δύο νέοι υποψήφιοι εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» του υποψηφίου δημάρχου Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη. Πρόκειται για τον Νικόλαο Κούτσια του Γεωργίου, έμπορο, πρώην Αντιδήμαρχο του Δήμου Πλατέος, με καταγωγή από τα Τρίκαλα και τον Διονύσιο Μπενίσκο του Κωνσταντίνου, αγρότη από το Νεοχώρι. Για τις νέες υποψηφιότητες, ο Φώτης Δημητριάδης δήλωσε: «Καλωσορίζω στο συνδυασμό μας τους δύο νέους υποψήφιους οι οποίοι, με τις γνώσεις, την εμπειρία και τη φιλοδοξία τους να προσφέρουν στο νέο Δήμο Αλεξάνδρειας, συμπαρατάσσονται μαζί μας. Με τη συμμετοχή τους ο συνδυασμός μας εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο με νέους ανθρώπους που έχουν ικανότητες και όρεξη για δουλειά και είναι έτοιμοι να πορευτούν μαζί μας στη νικηφόρο πορεία μας προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Θα ήθελα να αναφερθώ ειδικότερα στην υποψηφιότητα του κ. Κούτσια, ο οποίος στην τρέχουσα δημοτική περίοδο υπήρξε ένας άξιος συνεργάτης και συνέβαλλε στην προσπάθειά όλων μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Δήμου Πλατέος και ιδιαίτερα των Τρικάλων από όπου και κατάγεται». Οι δύο νέοι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, ως υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην δημοτική ενότητα (εκλογική περιφέρεια) Αλεξάνδρειας.

Συν-διαμορφώνουμε MAZI το δημοτικό επιχειρησιακό πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας

Συνδημότισσα-Συνδημότη, για τη διαμόρφωση του επιχειρησιακού προγράμματος του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας στην προσεχή τετραετία, είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας. Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας, για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο της έρευνας που ακολουθεί. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα γνωστοποιηθούν, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης του συνδυασμού για την αναλυτική παρουσίαση του δημοτικού μας προγράμματος.

Create your free online surveys with SurveyMonkey, the world's leading questionnaire tool.

5 Οκτ 2010

Ανοιχτή Επιστολή του Φώτη Δημητριάδη στους Δημότες του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας

Φίλες και Φίλοι Συνδημότες,

Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, έχουν σαν στόχο την ανάδειξη προσώπων με ικανότητα, αποτελεσματικότητα, ιδέες καινοτόμες και φρέσκιες. Τα στενά γεωγραφικά όρια της Αυτοδιοίκησης όπως τα είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, δεν θα ισχύουν στο νέο δημοτικό χάρτη της χώρας. Οι αγωνίες, τα όνειρα αλλά και οι ελπίδες των πολιτών δεν περιορίζονται πλέον σε μικρά οικοδομικά τετράγωνα και χωριά. Οι υφιστάμενοι Δήμοι της Αλεξάνδρειας, των Αντιγονιδών, της Μελίκης και του Πλατέος είναι πια κομμάτια ενός μεγαλύτερου και ενιαίου συνόλου. Με την παρουσία μου στα κοινά, στόχος είναι να ενώσουμε και όχι να διαιρέσουμε τους πολίτες. Τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά! Τα προβλήματα δεν έχουν διεύθυνση κατοικίας! Τα προβλήματα της γειτονιάς λύνονται πιο εύκολα, αν γίνουν μέρος του γενικότερου προβλήματος. Είμαστε ένας και ενιαίος Δήμος!