30 Σεπ 2010

Στην "Πέλλα Τηλεόραση" οι υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου Αλεξάνδρειας

Στην "Πέλλα Tηλεόραση" στην εκπομπή του Χάρη Καφτεράνη είναι προσκεκλημένοι, την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Αλεξάνδρειας, Φώτης Δημητριάδης, Χαράλαμπος Γκιόνογλου, Χρήστος Αλευράς και Θανάσης Τσιάπλας, για να συμμετάσχουν σε ανοιχτό διάλογο. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στις 9:30 μ.μ.

Ανακοινώθηκαν οι 94 πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού "Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας"

Τους πρώτους 94 υποψηφίους του, για το Δημοτικό Συμβούλιο και τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας, ανακοίνωσε ο συνδυασμός «Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» στη χθεσινή συγκέντρωση του συνδυασμού. Οι υποψήφιοι, κατά αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής:

Δυναμικό ξεκίνημα του συνδυασμού "Ελπίδα για το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας"

Τις βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Ελπίδα για το Νέο Δήμο Αλεξάνδρειας» παρουσίασε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο οικογενειακό κέντρο «Κάστρο» στην Αλεξάνδρεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης ενώπιον εκατοντάδων συμπολιτών του. Στην ομιλία του ο Φώτης Δημητριάδης ανέφερε τα εξής:

23 Σεπ 2010

Δήλωση Γιάννη Γκιουρτζή στο "Ράδιο Αλεξάνδρεια"

Με δημόσια δήλωσή του, σήμερα το μεσημέρι στο «Ράδιο Αλεξάνδρεια 97,7fm», ο Γιάννης Γκιουρτζής, πρώην Αντινομάρχης και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Ημαθίας, στηρίζει τον συνδυασμό «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» του υποψηφίου Δημάρχου Φώτη Δημητριάδη και δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, στη δημοτική ενότητα (εκλογική περιφέρεια) Αλεξάνδρειας. 

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου η πρώτη δημόσια εκδήλωση του συνδυασμού "ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ"

Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 7 μμ, στο οικογενειακό κέντρο "ΚΑΣΤΡΟ", στην Αλεξάνδρεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσουν, σε δημόσια ανοιχτή συγκέντρωση, τις βασικές προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού "ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ" και τους υποψηφίους για το δημοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας.

21 Σεπ 2010

Αίτηση εγγραφής στον ιστοτόπο "Διαφάνεια" του ΥΠΕΣΑΗΔ για τη δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων του συνδυασμού


Στα πλαίσια τήρησης των διατάξεων του νέου νόμου 3870/2010, περί δαπανών των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, ο δημοτικός συνδυασμός «ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ» προχώρησε σήμερα στη διαδικασία αίτησης-εγγραφής του στο ηλεκτρονικό σύστημα της νέας δικτυακής πύλης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Διαφάνεια», με σκοπό την δημοσιοποίηση όλων των εσόδων και δαπανών του συνδυασμού. Έτσι, το σύνολο των οικονομικών καταστάσεων του συνδυασμού που θα διαμορφωθούν μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, θα είναι διαθέσιμα σε κάθε πολίτη μέσω της ιστοσελίδας http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html   

16 Σεπ 2010

Συνέντευξη υποψηφίου Δημάρχου Αλεξάνδρειας Φώτη Δημητριάδη στην Εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Φώτης Δημητριάδης παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ". Η συνέντευξη, που δημοσιεύεται στο φύλλο 3509 της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου 2010, έχει ως εξής:

Θεωρείστε, πανθομολογουμένως, ένας από τους πιο επιτυχημένους δημάρχους της Ημαθίας. Η απόφασή σας να διεκδικήσετε τη διοίκηση του νέου, διευρυμένου Δήμου Αλεξάνδρειας έχει να κάνει με την πεποίθησή σας ότι, με την εμπειρία σας μπορείτε να ανταποκριθείτε και στις απαιτήσεις ενός μεγαλύτερου Δήμου;

Όπως ξέρετε με την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» αναμένεται να αλλάξει ριζικά ο τρόπος λειτουργίας των Δήμων. Η πρώτη δημοτική περίοδος είναι εκ των πραγμάτων εξαιρετικά κρίσιμη και καθοριστική, για το στέριωμα των νέων δημοτικών θεσμών, για την οργάνωση των υπηρεσιών του νέου Δήμου, για την ετοιμότητα απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ, για την εφαρμογή των πρώτων δημοτικών πολιτικών σε μια σειρά από κρίσιμους για την καθημερινότητα των δημοτών τομείς, όπως η καθαριότητα, η αποκεντρωμένη διοικητική εξυπηρέτηση των πολιτών, η παιδεία, η απασχόληση, η υγεία και η κοινωνική φροντίδα.

11 Σεπ 2010

Ο Αθανάσιος Ντάνης στηρίζει την υποψηφιότητα του Φώτη Δημητριάδη

Οι επερχόμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές είναι ιστορικής σημασίας για την χώρα μας. Αλλάζει ο διοικητικός χάρτης της Ελληνικής επικράτειας, γεγονός που, πιστεύω, θα έχει ραγδαίες εξελίξεις σε όλα τα πεδία τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο νεοσύστατος Δήμος Αλεξάνδρειας απαρτιζόμενος απο τους πρώην Δήμους Αλεξάνδρειας, Πλατέος, Μελίκης και Αντιγονιδών, θα είναι ένας Δήμος με ιστορία, πληθυσμιακή και γεωγραφική, για την ανάπτυξή του, επάρκεια και δυναμική. Για την ανάπτυξή και την δυναμική του πρόοδο ο Δήμος μας απαιτεί ανθρώπους ικανούς με λογική και αγάπη για τα κοινά και τον τόπο μας. Ένας τέτειος άνθρωπος πιστεύω ότι είναι ο ΦΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ. Ως δημότης του νυν Δήμου Πλατέος και του νεοσύστατου απο τον Νοέμβριο Δήμου Αλεξάνδρειας και ως πολιτικό ον, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι στηρίζω τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας ΦΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ για έναν Δήμο αναγεννημένο και δυναμικό.

Αθανάσιος Χ. Ντάνης

Οικονομολόγος-Επιθεωρητής Εργασίας
Μέλος της Β' Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης